perjantai 18. syyskuuta 2009

Inspiration! Information! Oh là là!


Vau. Pitkään harkittu blogin aloittaminen ei tarkoittanutkaan siirtymistä sanoista tekoihin, vaan päinvastoin. Kaksi pitkänpuoleista alkuyötä, yksi kuntosalikäynti sekä viimeiset kaksi opiskelulle tarkoitettua tuntia oikealta tuntuvan nimen keksimiseen kului. Käytännönläheisenä ihmisenä minun oli pakko löytää nimi joka toimisi mahdollisimman monella kielellä ja kattaisi varmasti kaikki tulevat kirjoitukset.

Olen nimeen nyt aika tyytyväinen (joskin, Taiskaa lainaten, on uusi päivä huominen). Oli lähellä, ettei blogista tullut ”TV Off”, ”Oh là là!” tai ”Aplodeja/Applause”, mutta niistä olisi kyllä lopulta tullut helposti väärät vibat. Vai mitä? Kyllä.

Inspiration Information on (mm. Shuggie Otisin biisi, sekä) tästedes erään ihmisen valikoituja muistiinpanoja. Netissä ajatusten ja tuntemusten julkaiseminen rajattoman potentiaalisen lukijakunnan nähtäville kai kaihertaa edelleen meistä monien käsitystä yksityisen ja julkisen rajapinnasta, kun kaikkia mahdollisia reaktioita ja seurauksia on vaikea ennakoida - edes omiaan. Leikkiin ryhtyvän pitäisi puhella itsensä kanssa puhki kysymys omien esiintymishalujen tasosta, tarpeista ja ilmenemismuodoista. Oma huomionkipeyteni on luullakseni korkeintaan keskitasoa, ja pääsyy bloggaamiseeni on halu kirjoittaa ja antaa kehuja niitä ansaitseville. Vaan ei kai kukaan blogissa, facebookissa tai muussa sosiaalisessa mediassa esiintyvä voi totaalikieltäytyä exhibitionistin leimasta.

Merkinnät tässä blogissa tuskin kauheasti kohahduttavat saati antavat aihetta hakkerointiin tai keltaisen lehdistön skuuppeihin. Ne seurailevat kirjoittajansa kokemuksia asioista ja hetkistä jotka helpoimmin kai niputettaisiin kulttuurin alakategorioissa tapahtuviksi elämyksiksi. Kulttuuri-sana on kyllä aika altis inflaatiolle; pelkästään sen etymologiaa (lat. colerecultura, eng. cultivate, suom. viljellä maata, jne. jne. jne.) on kirjattu niin lukemattomiin teksteihin ja pohdiskeluihin, että heti haukotuttaa. Teenkin tässä, ihan ex tempore, itselleni haasteen olla käyttämättä sanaa jatkossa. Lipsahduksista saa huomauttaa, mutta toisaalta mikäli sanan käyttäminen nyt olisi ehdottoman tarkoituksenmukaista niin ei aleta saivarrella. Se on jo paljon ärsyttävämpää.

Aikaa ei sitten ole kovin moninkertaiselle oikoluvulle, ja pidätän itselläni oikeuden olla myöhemmin eri mieltä kaikesta.

Tästedes siis mahdollisimman lyhyin väliajoin tiedossa: kriitikon perustelupaineista vapaata innokkaan harrastajan kokemusperäistä kirjoittelua teatterista, kirjallisuudesta, festareista, levyistä, aatteista, keikoista, leivästä ja sirkus- sun muista kansanhuveista. Jalona tarkoituksenani on - hello - inspiroida ja informoida. Koitan jaarittelun lomassa antaa tarjonnan mukaan taustatietoja ja hyviä ideoita, sekä rohkaisevia lauseita, suosituksia, välillä myös varmaan varoituksia. Nöyränä haaveenani olisi myös aloittaa jonkinlaisia vapaita keskusteluja, jotka saattavat ja saavat inspiroida, informoida, referoida, provosoida...no niin, ja hienot sanat alkoivat kuulostaa portugalilta!

Olkaa hyvät ja kivat ja olkaa aktiivisia, reagoikaa, esittäkää eriäviä mielipiteitä ja kertokaa, mitä muuta kannattaa kokeilla. Kohderyhmään kuulutte kaikki te, joilla edes joskus on kalenterissa tyhjä kohta, joka huutaa täyttämistä. Koitan resurssien mukaan kirjoittaa kansainvälisistä ilmiöistä välillä myös englanniksi.

Pitemmittä puheitta (uh-oh, tästähän tuli jo aika pitkä): Tervetuloa mukaan, miten m u k a v a a että olette päässeet paikalle! Luulenpa, että ainakin yksi ensimmäisistä blogiteksteistäni käsittelee ihmeellisen ihmisen, surullisen hahmon ritarin, Kuningatar Kristiinan inspiroimia tekstejä ja tekoja - niitä ei olekaan aivan vähän. Myös Mental Finland on tällä viikolla kalenterissa, katsotaan tuleeko siitä sanomista. Sanoista sanoihin, palaan pian!

P.S. Miten ihmeessä tähän saisi liitettyä useampia kuvia vierekkäin, vaikka sarjakuvaksi? Vinkin lähettäneille 100% vastaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 

hit statistics
Best DSL Providers