maanantai 12. heinäkuuta 2010

TV-elämää jalkapallon MM-kisojen jälkeen


Jos sait juuri kaukosäätimen takaisin yhteishuoltajuuteen kisojen koti-isännältä, tai mikäli helteet taivuttavat vihdoin pitämään edes yhden koti-illan viikossa, niin suosittelen lämpimästi avaamaan TV1:n huomenna tiistaina, 13.7. klo 21.

Tanskalaisohjaaja Susanne Bierin hienonhieno elokuva Brødre (Veljekset) on niin hyvä, että kirjoitinkin siitä jo aiemmin keväällä. Älä siis kalastele, grillaa tai sauno onnesi ohi - tai hetkinen: jos olet ihanasti mökillä niin kalastele, grillaa ja sauno sydämesi kyllyydestä, mutta etsi ja katso ihmeessä tämä elokuva viikon sisään Areenasta jos vain sopiva elokuvahetki tuntuu olevan myöhemmin käsillä.

Elokuvan katsottuasi saatat huomata että siitä jäi Bier-jano - etsi tällöin käsiisi Efter Brylluppet (Häiden jälkeen), äskettäin niinikään Ylen esittämä Elsker dig for evigt (Rakastan sinua ikuisesti) tai Hollywoodissa Benicio del Toron ja Halle Berryn kanssa tehty sydäntä raastava The Things We Lost in the Fire (Kaikki mitä kadotimme).

6 kommenttia:

 1. Käsittääkseni Häiden jälkeen tulee ens viikolla samalla Kansainvälinen Kotikatsomo -paikalla. Mä katoin viime viikolla Rakastan sinua ikuisesti, oli kyllä aika hyvä ja Kaikki mitä kadotimme vasta hyvä onkin. Nyt harmittaa, että just pari viikkoa sitten vuokrattiin Veljesten jenkki-remake, ois ollu kiva nähdä tää alkuperäinen ensin.
  t.N.

  VastaaPoista
 2. Niinpä tuleekin! Ohjelmaoppaiden lukeminen on jäänyt viime viikkoina ihan minimiin (Brødrekin tuli bongattua Anna-lehden sivuilta...).

  Ihanaa, Tv1:lle takaisin sisätiloihin & sohvalle houkuttelusta erityismaininta. Häiden jälkeen on mahtava myös.

  VastaaPoista
 3. Ensimmäiset minuutit epäilin: oliko tää sittenkään niin hyvä että kestäisi toisen intensiivisen katsomiskerran? Hyvin pian kävi ilmi, että oli se!

  Harmillista, ettei elokuvia näköjään löydykään Yle Areenasta! Eli kaikki hereillä taas ensi tiistaina klo 21 kun Efter Brylluppet esitetään.

  VastaaPoista
 4. P. S. N, mitä mieltä jenkkiversiosta versus alkuperäinen?

  Olin myös aika yllättynyt että yhtymäkohdat The Things We Lost in the Fireen olivatkin niin ilmeisiä, identtisiä kohtauksia myöten. Sitä en ollut muistanut.

  VastaaPoista
 5. Eilinen leffa on vasta digiboksissa, raportoin kunhan saan sen katsottua.

  VastaaPoista
 6. Ja tässä pika-analyysi:
  Jenkkiversio oli kärjistetympi, vankina olleen veljen sekoaminen ei tapahtunut niin yhtäkkisesti ja sen roolin näyttelijä oli ehkä jenkkiversiossa parempi - sekoaminen oli jotenkin näkyvämpää. Tarina oli tietysti yhtä vaikuttava molemmissa. Tavallaan on hassua, että elokuvan esittellyissä nostetaan vaimon ja kotimaahan jäävän veljen suhde, kun eihän niille tavallaan edes muodostu suhdetta ja itselle ainakin merkittävämmäksi nuosi vankina olleen tyypin kohtalo.

  VastaaPoista

 

hit statistics
Best DSL Providers