tiistai 9. marraskuuta 2010

Marraskuu = the time for TVEnsilumi leijailee paraikaa pääkaupungin kaduille. En varmana ole ainoa, jonka välittömiin tavoitteisiin kuuluu kotisohvan läheisyyteen pääseminen, pikainen ruoanlaitto ja pitkän ja enimmäkseen pimeän päivän töiden unohtaminen telkkarin ääressä. Kun lukee koko päivän, ei illalla usein enää pysty vaikka tarjolla olisi vähän vähemmän käsitteellistä, kiinnostavaa ja jopa fiktiivistä kirjallisuutta. Vaatii jotain vielä vähemmän keskittymistä vaativaa.

Suurin osa televisiokanavien annista on edelleen liian tyhmää ja formatoitua, mutta tallentavan digiboksin ansiosta näistä marraskuun arki-illoista selviää aivan pienellä suunnittelulla.

Ajattelin jatkaa listauslinjalla, ja kertoa nyt teille mitkä viisi ohjelmaa auttavat mua tässä marraskuussa unohtamaan hybridisyyden, konstruktivistien näkemykset identiteetistä, ja ne iänikuiset viittaukset Habermasiin. Hypoteesini on, että niiden keskimäärin vaatima tarkkaavaisuuden ja älyllisen elämän taso on juuri se vähä, mitä kirjaston uumenissa vietetyn päivän jälkeen mulla on antaa.

Älykästä tai ei, seison silti urheasti jokaisen ohjelman takana, kuten minua hyvin tuntevat voivat todistaa. Joka showssa on useampi oma viehätysfaktorinsa, ja suosittelen kaikkia varauksetta myös muille kaamosväsyneille.

Luettelointi tapahtukoon vaikka siinä järjestyksessä, kuinka paljon valinnoistani on huvittunut ihminen jonka kanssa elän:

1. Uusi lempisarja Glee. Lauantaisin klo 20 SubTV.
Yhdellä sanalla: teinimelodraamaa. Kirjaimellisesti, musiikkikohtaukset mukaanlukien. Katsoin, nukkumisen sijaan, Gleen 4 ensimmäistä jaksoa mannertenvälisellä lennolla juuri ennen sarjan Suomeen saapumista. Ensi lauantaina siis tärkeä ilta, viidennen jakson Suomen ensi-ilta... Jenkeissä sarjasta on pahastuttukin. On kuulemma epäkristillinen, rikkoen jopa kaikkia kymmentä käskyä. Hyvä myyntikikka.

2. Dawson's Creek, uusinnat lauantai-iltapäivisin Nelosella.
Satuinpa nyt vaan olemaan teini-iässä, kun sarja näytettiin Suomessa ensimmäistä kertaa. Joillekin jutuille alan nostalgiasta huolimatta olla vähän turta, Paceyn ilkikuriselle charmille - never. Tunnen myös selkeän muistiyhteyden 10 vuotta nuorempaan itseeni kun katselen jaksoja uudestaan, ja se onkin uusinnoissa ehkä kaikkein siisteintä.

3. Tanssii tähtien kanssa. Sunnuntai-iltaisin MTV3.
En koskaan lakkaa olemasta kateellinen tähdille jotka saavat keskittyä viikkojen ajan vain tanssin taiteen opettelemiseen ammattilaisten käsissä, enkä koskaan lakkaa katsomasta ihanaa reality-ohjelmaa jonka konseptissa ei ole mitään ilkeää eikä pahantahtoista. Love it.

4. Nurse Jackie, maanantaisin Nelosella klo 22 (katsottavissa myös ruutu.fi:ssä aina kahden viikon ajan!)
Sairaalasarja, New York, moraalikysymykset, nasevat jutut ja erinomaiset näyttelijät. 25 minuutin annoksina. Täydellistä.

5. sijan joudun sittenkin jakamaan kahden Canal + -kanavien tarjoaman herkun kanssa. 30 Rockin 5. kausi alkoi vihdoin TGS:n siirtyessä niin ikään viidennelle kaudelleen (Liz Lemon ja Matt Damon, yes!), Martin Scorsesen Boardwalk Empiren (kuva yllä, tähtenä Steve Buscemi) 1. kausi starttasi vasta viime viikolla. Ensin mainittu on ehkä marraskuun ulkopuolellakin lempisarjojani, ja kieltolain aikaisen Atlantic Cityn hämärähommista kertova Boardwalk vaikuttaa toistaiseksi lupaavalta ja tallentuu boksille maanantai-iltaisin.

Ihanasti kuluu arki-ilta noin vieraissa ja enimmäkseen tästä meidän elämästä todellisuudesta hyvinkin vieraantuneissa maailmoissa. "TJEU".

P. S. Kuulemma myös Jimin Pelastushelikopteri-sarja toimii edellämainittuihin pään tiloihin. Jos kaipaa vähän realistisempaa otetta. Tämän ensi käden tiedon sain juuri luotettavasta lähteestä.

1 kommentti:

  1. Heido!

    Ihan mukavia sarjoja tuossa listassasi, jos siis numerot 1-3 otetaan pois, lukitaan maan ytimessä sijaitsevaan holviin, unohdetaan ikiajoiksi, ja korvataan Eastbound & downilla, Bored to deathilla ja South Parkilla.

    T: Raimo "vakkarilukija" Harjaperä

    VastaaPoista

 

hit statistics
Best DSL Providers